Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nescafé buchta od Lenky Mentzikové

1. 3. 2011

Na těsto:

30 dkg polohrubé mouky 

15 dkg moučkového cukru

10 dkg rozpuštěného vlažného másla (Hera)

3 lžíce oleje

2 celá vejce

1 - 2 lžičky nescafé

3 lžíce kakaa

0,25 l mléka

1 lžíce rumu

1 prášek do pečiva

Na polevu:

1 čokoláda na vaření

1 zakysaná smetana

Ingredience na těsto dát do jedné mísy a smíchat, dát péct na plech při 180°C asi 15 min. Nechat vychladnout. Dle velikosti plechu se odvíjí množsví polevy - pokud dáte na velký plech - těsto bude tenší (cca 2cm) a je třeba použít 2násobnou dávku polevy. Já pekla ve středním pekáčku. Na polevu smíchat rozpuštěnou čokoládu na vaření se zakysanou smetanou a potřít vychladlou buchtu. Nebojte se, že je to řídké, ztuhne to. 

 



 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

fakt dobrá

Jana Plačková,1. 3. 2011 16:04

už jsem dělala a byla fakt výborná, lépe je dát více polevy