Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sbíráme autolékárničky....na pomoc nemocnici v Keni

16. 1. 2011

Dle nové vyhlášky musí mít vozidla od 1.1.2011 novou autolékárničku. Zbyla Vám doma ta stará? Nebo u manžela v práci?  Přineste dokonce ledna do Klubu.  Nepoužitý obvazový materiál zašleme humanitární oraganizaci ADRA, která je zasílá do nemocnice v Keni. Ušetří se tak spousta peněz a zabrání plýtvání. Pro více informací rozbalte článek či klikněte zde: www.adra.cz/adra/cz/sber-autolekarnicek/ 

Na podporu zdravotnického zařízení v keňském Itibo sbíráme autolékárničky, které podle nové vyhlášky bude potřeba od 1. ledna 2011 v našich vozech vyměnit.

Jsme přesvědčeni, že touto iniciativou zabráníme zbytečnému plýtvání a zároveň ušetříme peníze pro náš projekt. Přidejte se k nám a část z nepoužitelných lékárniček darujte nemocnici v Keni. 

Celková úspora za nákup a převoz materiálu pro projekt v Itibo je tak odhadem neuvěřitelných 400.000,-Kč. Sbírat lékárničky má smysl.

5.jpg

 Aleš Bárta, projektový manager ADRA  v Keni o sběru lékárniček říká:
 „Zdravotnický materiál, který  obdržíme, bude sloužit pro naši práci  při ošetřování zraněných a  nemocných. Jen pro představu.  Převaz jednoho těžce popáleného  dítěte (kterých je nejvíce), spotřebuje  až 50ks sterilních mulových čtverců a  okolo 10 ks obvazů. Pro dospělého je  to až 3x více. Ještě jednou díky za  vaši spolupráci a pomoc.“
 

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:

Ne celý obsah ale lze do Keni odvést, vybíráme pouze chirurgické rukavice a neotevřený obvazový materiál (obinadla, obvazy, gázové čtverce, náplasti a trojcípé šátky). Tento materiál vybíráme v neporušených obalech a ne starší než vyrobený 2005. 

Zbývající obsah bohužel nedokážeme uplatnit (léky, desinfekce, nůžky, obaly, roušky, zaškrcovadla), proto je prosím zlikvidujte vhodným způsobem.

 

www.adra.cz/adra/cz/sber-autolekarnicek/ 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář