Jdi na obsah Jdi na menu
 


Článek ze Zpravodaje

11. 10. 2013

 Klub maminek s dětmi Píšť - sportovní zpravodajství - Olympiáda pro děti - 30.8.2013

 Tolik zlatých olympioniků pohromadě se vidí málokdy. Poslední prázdninový pátek přivítala zahrada u MŠ malé reprezentanty  z Mateřského centra a Mateřské školy.  Klub maminek s dětmi Píšť totiž pořádal 2. Olympijské hry pro děti. V den této dlouho očekávané sportovní události nám vyšlo krásné slunečné počasí.

 Po slavnostním zahájení a řádné rozcvičce začaly děti podávat vysoké sportovní výkony v soutěžích: na průlezkách, výkop na bránu, přetahování lanem, hod do koše, běh na 20m, slalom s míčkem na raketě či naběračce... Děti se zapojily s velkým elánem a i nejmenší dvouletí účastníci dali do svých výkonů vše. Po každé zvládnuté disciplíně získaly malou odměnu - povolený doping.

Největší úspěch  a ovace zaznamenalo přetahování lanem, kdy soutěžící děti přetáhly nejprve jednoho, dva a nakonec i tři tatínky!  Téměř 30 nadšených dětí, to už je velká síla! 

Po této disciplíně byla vyhlášena přestávka pro poradu s "trenéry".  Děti i trenéři (rodiče) si odpočinuli a občerstvili se výbornými buchtami, které napekly maminky z Klubu. Po absolvování všech disciplín byly děti po zásluze honorovány zlatými (čokoládovými) medailemi a začala volná zábava.

Příjemné odpoledne jsme zakončili opékáním párků a takto jsme se ve sportovním duchu rozloučili s prázdninami i s těmi dětmi, které letos opustily Mateřské centrum a od září nastoupily do Mateřské školy.

Jana Plačková